Pekári pridávajú do cesta na šišky 1 ingredienciu NAVYŠE: Neabsorbujú veľa oleja a sú vzdušné a mäkké!

Šišky neabsorbujú mastnotu a trik nie je v obrúskoch, na ktoré ich vyložíme po upečení.

Šišky nám pripomínajú detstvo, keď nás staré mamy vítali teplým a sladkým pečivom, ktoré voňalo už od vchodových dverí. Mäkké a vzdušné sú obľúbené pre každého a ich jedinou nevýhodou je, že sú vyprážané vo veľkom množstve oleja, takže môžu byť  dosť mastné.

Totiž, ak do cesta pridáte prášok do pečiva alebo sódu bikarbónu, nenasiakne olej, no o tomto triku vie väčšina gazdiniek. Tiež musí byť dobre zohriatý olej, pretože tak cesto neabsorbuje nadbytok oleja.

Ale je tu ešte jedna  ingrediencia, o ktorej veľa ľudí nevie, a to je alkohol, ktorý sa pridáva do cesta.

Ak pridáte len  jednu lyžicu silnejšieho alkoholu (napr. vodky alebo koňaku), výsledok bude dokonalý. Cesto nenasaje olej a bude vzdušné a mäkké.

Počuli ste už o tomto kuchárskom triku? Napíšte nám komentár! Zdieľajte tento príspevok aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*