Nepoznám snáď nikoho, kto by nemal rád tvarohové koláče. Tento recept na penový tvarohový koláč je naozaj výborný! Ak ste ho ešte neskúšali, je čas to zmeniť.
Suroviny.
Cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 150 g margarínu
- 2 žĺtka štipka soli
- 50g práškového cukru
Tvarohový krém:
- 500g tvarohu
- 1 žĺtok
- 100g cukru
- 2 balenia vanilkový pudingový prášok
- 3-4 dl kyslej smotany
Sneh:
- 3 bielka
- 100g cukru
Postup:
Suroviny na cesto vypracujeme na hladké cesto, ak sa drobí, môžeme pridať trochu mlieka. odložíme do chladničky.
Tvaroh vymiešame s cukrom, pudingovým práškom a nakoniec s kyslou smotanou. Vymiešame a pridáme 1 žĺtok.
Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske, aby sa nám nelepilo. Dáme ho na plech na papier na pečenie. Na cesto nalejeme krém a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 45-50 minút.
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Dáme na predpečený tvarohový koláč, zarovnáme a pečieme ešte asi 10-15 minút, kým nám sneh zružovie. Ešte horúci koláč dáme do chladu, aby sa nám vytvorili karamelové kvapôčky na povrchu.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply