
Fantastický zákusok, ktorý vás nikdy nesklame!
Na konci receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Cesto:
✧500 g hladkej múky
✧180 g cukru
✧2 čajové lyžičky jedlej sódy
✧2 vajcia
✧2 polievkové lyžice medu
✧200 g margarínu
✧2 polievkové lyžice mlieka
Múku zmiešame s cukrom a margarínom, rozdrobíme, aby nám vznikla jemná posypka. Pridáme sódu bikarbónu, vajcia, med a mlieko, vymiesime hladké pevné cesto.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Jedno cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu. (Plát popicháme vidličkou a pečieme na plechu pri teplote 180 °C po dobu 10-12 minút. Nechajte vychladnúť.
Náplň pre orechovú vrstvu:
✧300 g nasekaných vlašských orechov
✧120 g margarínu
✧80 g cukru
✧2 polievkové lyžice medu
Na miernom ohni rozpustite margarín, pridajte cukor, med a orechy. Dobre premiešajte, keď sa maslo rozpusti je hotové.
Druhé cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, na vrch rovnomerne rozložíme orechovú zmes ( po celom povrchu).
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
✧500 ml mlieka
✧5 polievkových lyžíc cukru
✧2 vanilkové cukry
✧3 polievkové lyžice múky
✧2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
✧250 g margarínu
V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, vanilkový cukor, múku a škrob. Za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutou kašou. Dobre vymiešame.
Ešte budeme potrebovať:
✧100 ml mlieka
✧trochu rumu
Mlieko zmiešame s rumom.
Na spodok položíme prvý upečený plát, jemne do pokvapkáme rumovým mliekom, rovnomerne rozotrieme krém, zarovnáme a na vrch položíme plat s vrstvou orechov. Jemne zatlačíme.
Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky aby pekne zmäkol.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply