Perfektné medové rezy s orechami.

Fantastický zákusok, ktorý vás  nikdy nesklame!

Na konci receptu nájdete video podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Cesto:

✧500 g hladkej múky
✧180 g cukru
✧2 čajové lyžičky jedlej sódy
✧2 vajcia
✧2 polievkové lyžice medu
✧200 g margarínu
✧2 polievkové lyžice mlieka

Múku zmiešame s cukrom a margarínom, rozdrobíme, aby nám vznikla jemná posypka. Pridáme sódu bikarbónu, vajcia, med a mlieko, vymiesime hladké  pevné cesto.

Cesto rozdelíme  na dve  rovnaké časti, zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.  Jedno cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu. (Plát popicháme vidličkou  a pečieme na plechu pri teplote 180 °C po dobu 10-12 minút. Nechajte vychladnúť.

Náplň pre orechovú  vrstvu:

✧300 g nasekaných vlašských orechov
✧120 g margarínu
✧80 g cukru
✧2 polievkové lyžice medu

Na miernom ohni rozpustite margarín, pridajte cukor, med a orechy. Dobre premiešajte, keď sa maslo rozpusti je hotové.

Druhé cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, na vrch rovnomerne rozložíme orechovú zmes ( po celom povrchu).

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10-12 minút. Necháme vychladnúť.

Krém:

✧500 ml mlieka
✧5 polievkových lyžíc cukru
✧2 vanilkové cukry
✧3 polievkové lyžice múky
✧2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
✧250 g margarínu

V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, vanilkový cukor, múku a škrob. Za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutou kašou. Dobre vymiešame.

Ešte budeme potrebovať:

✧100 ml mlieka
✧trochu rumu

Mlieko zmiešame s rumom.

Na spodok položíme prvý upečený plát, jemne do pokvapkáme rumovým mliekom, rovnomerne rozotrieme krém, zarovnáme a na vrch položíme plat s vrstvou orechov. Jemne zatlačíme.

Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky aby pekne zmäkol.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*