Perfektný tvarohový cheesecake BEZ PEČENIA! Neodolateľná dobrota…

Ingrediencie:

  • 250 g maslových sušienok ( alebo podľa chuti)
  • 125 g masla
  • 700 g smotanového syra( mascarpone, philadelphia alebo jemný krémový tvaroh…)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2  vanilkového cukru ( vanilková aróma, extrakt)
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 25 g extraktu zo stevie ( alebo cukor podľa chuti, alebo iné sladidlo)
  • džem podľa chuti

Sušienky zomelieme na jemno,  maslo roztopíme, ale nesmie vrieť. Sušienky zmiešame s maslom. Sušienkovú zmes rovnomerne rozložíme na spodok formy na pečenie, dobre zatlačíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

Mascarpone zmiešame s cukrom ( steviou alebo  sladidlom),  pridáme vanilkový cukor ( arómu, extrakt) , citrónovú šťavu, vymiešame. Nakoniec  za stáleho miešania pridáme aj smotanu na šľahanie, dobre vymiešame.

Krém navrstvíme na sušienkový základ, zarovnáme a odložíme späť do chladničky na 1-2 hodiny stuhnúť. Pred podávaním vrch polejeme rozmiešaným džemom podľa chuti. Dobrú chuť!

Náš tip:

Navrch si môžeme urobiť želatínu s ovocím podľa chuti.

Potrebujeme:

  • 1 balíček želatíny v prášku
  • pohár ovocia podľa chuti
  • cukor podľa chuti ( iné sladidlo, stévia)

Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Ovocie scedíme, uložíme na vrch koláča a zalejeme vychladnutou ale stále tekutou želatínou a necháme stihnúť. Dobru chuť!

Ak sa Vm tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*