Perníkové kocky so slivkovým lekvárom! Toto je 100 krát lepšie ako plnené zákusky…

Tento recept si určite niekam zapíšte! Sú 100 krát lepšie ako plnené zákusky…

Na meranie sa používa 200 ml šálka

Prísady

Cesto:

  • 2,5 šálky hladkej múky – 325 g
  • 1 šálka cukru – 200 g
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia (alebo škorice)
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 2 šálky  mlieka
  • 5 lyžíc oleja – 50 ml
  • 2 lyžice slivkového lekváru
  • 2 lyžice medu

Na plnenie:

  • 5 lyžíc slivkového lekváru
  • 50 g  tmavej čokolády

Poleva:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 60 g margarínu
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Múku, cukor, sódu bikarbónu, perníkové korenie a kakao zmiešame. Pridáme mlieko, olej, lekvár a med a vymiešame hladké cesto.

Na plech, vystlaní papierom na pečenie, vylejeme polovicu cesta, rovnomerne rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 10-15 minút.

Kým sa perník pečie pripravíme si slivkový lekvár a nastrúhane tmavú čokoládu.

Keď koláč v rúre stvrdne a vytvorí sa na povrchu kôra, vyberieme ho z rúry a natrieme ho slivkovým lekvárom a potom ho posypeme strúhanou čokoládou.

Teraz opatrne nalejeme zvyšok cesta na vrch a opatrne ho rovnomerne rozotrieme na celý povrch koláča. Koláč dáme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 20 minút. Urobíme si test ihlou, či je koláč upečený. Koláč necháme mierne vychladnúť a polejeme ho čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť!

Čokoládová poleva:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, margarín a olej, vymiešame do leskla.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*