Piškótový koláč – starý rodinný recept, trochu namáhavejší, ale výsledok stojí za to!

Tento koláčik Vás nikdy nesklame. Je vhodný na každú príležitosť.

Suroviny:

Pláty:

  • 350 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 30 g masla
  • 1 celé vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL kakaa
  • trochu mlieka

Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na dva rovnaké časti. Rozvaľkáme na dva tenké platy a pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Odložíme do nasledujúceho dňa. Na druhý deň plníme.

Krém:

  • 1/2 l mlieka
  •  6 PL hrubej múky
  • 200 g mäkkého masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 žĺtok

Trochu mlieka zmiešame s hrubou mukou a žĺtkom, zvyšné mlieko dáme variť, keď začne vrieť pridáme mlieko zmiešané s hrubou mukou a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutou kašou a dobre vymiešame. Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti.
 Ešte potrebujeme:
  •  Džús alebo sirup lesná zmes
  • rum
  • asi 2 baličky okrúhlych detských piškót

Rum zmiešame s džúsom alebo so sirupom.
Na plech na pečenie položíme jeden plát, natrieme ho 1/4 krému, detské piškóty namáčame v rumovej zmesi a ukladáme na krém, na uložené piškóty opäť natrieme 1/4 krému a opäť ukladáme piškóty a opäť rozotrieme krém a uložíme poslednú vrstvu detských piškót, natrieme poslednou 1/4 krému, na vrch položíme druhý plát a jemne zatlačíme. Odložíme do chladničky stuhnúť do druhého dňa. Koláčik nám aj pekne zmäkne.
Čokoládová poleva:
  • 200 g tmavej čokolády
  • 2 PL oleja
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame s olejom do leskla.
Stuhnutý koláčik polejeme čokoládovou polevou. Prajeme Dobrú chuť!

Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

zdroj: mimibazar caramel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*