Plnený medový perník! Zo stola vždy zmizne rýchlosťou blesku…

Pečieme ho najmä cez sviatky a garantujeme vám, že lepší dezert ste nejedli!

1 pohár = 2 dcl

Ingrediencie:

  • 2,5 pohára polohrubej  múky
  • 1 pohár  cukru
  • 2 lyžice medu
  • 2 poháre  mlieka
  • 5 lyžíc oleja
  • 2 -3 polievkové lyžice džemu alebo lekváru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžica perníkového korenia

Ešte budeme potrebovať:

  • 10 dkg horkej čokolády
  • 5 lyžíc džemu podľa chuti

Poleva:

  • 100g tmavej čokolády
  • 5 dkg margarínu
  • 2 lyžice oleja

Postup:

V mise zmiešame múku, cukor, perníkové korenie, zmiešame mlieko, med a olej, pridáme k múčnej zmesi a premiešame, nakoniec primiešame džem a vymiešam do homogénnej zmesi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva tenké platy.

100 g horkej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, do čokolády pridáme 5 lyžíc džemu a vymiešame do hladka, touto zmesou natrieme spodný plát. Necháme 15 minút odstať, kým čokoládový krém trochu stuhne, Na vrch položíme druhý plát a jemne zaťažíme.

Tmavú čokoládu a margarín  rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme  olej, vymiešame do hladka. Polevou polejeme vrch koláča. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*