Pomáha liečiť celé telo od hlavy až po päty! Najlepší prírodný liek môjho deda z 2 ingrediencií…

Veľmi jednoduchý recept z 2 ingrediencií, ktorý pozitívne vplýva na všetky časti nášho tela…

Ľanový olej je najlepším prírodným zdrojom omega-3 mastných kyselín. Odporúča sa užívať ho všetkým ľuďom, ktorí sú v strese, starším ľuďom, ako aj pri prevencii chorôb.

Ľanový olej normalizuje cukor a tuk v krvi a priaznivo pôsobí na zdravie srdca. Utišuje bolesť kostí a kĺbov. Ľanový olej zlepšuje trávenie a posilňuje imunitu. Je veľmi užitočný pri zväčšenej prostate.

Ľanové semienka sú považované za super potravinu obsahujúcu zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny a vlákniny, ktorá pomáha nielen pri prevencii a liečbe ochorenia tráviaceho traktu a vyprázdňovaní.

Ľanový olej je bohatý na omega-3, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny. Okrem nich obsahuje aj lignany, silné antioxidanty, vysoké množstvá kyseliny alfa linolovej a kyseliny linolovej a naopak, nízky obsah uhľohydrátov. Ľanové semienka sú tiež skvelým zdrojom vlákniny, minerálov, mangánu, tiamínu alebo horčíka a tiež rastlinných bielkovín.

Najlepšie je ľanový olej užívať  nasledujúcim spôsobom.

Potrebujeme:

  • 1 polievkovú lyžicu ľanového oleja
  • 2 dcl jogurtu.

Do jogurtu zamiešajte ľanový olej. Všetko dobre premiešame a môžete konzumovať.  Užívajte vždy  čerstvo pripravené. Jogurt obsahuje prospešné živé baktérie, ktoré pomáhajú liečiť žalúdok, črevá.

Dôležité upozornenie:

Ľanový olej sa nepoužíva na smaženie a vyprážanie. Pri vyšších teplotách môže byť dokonca horľavý. Taktiež nie je vhodné kombinovať ľanový olej spolu s rybím olejom. Mohlo by dôjsť k negatívnym vedľajším účinkom, ktoré môžu viesť až k srdcovým problémom z dôvodu vytvárania krvných zrazenín. Vždy je dobré poradiť sa s lekárom o akýchkoľvek kombináciách užívania výživových doplnkov. Predíde sa tak zbytočným komplikáciám a nepríjemnostiam.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*