Existuje 1 bylinka, ktorá efektívne pomáha zmierňovať kŕčové žily…
Kostihoj je výborným prírodným liekom proti tendinitíde, artritíde, vyvrtnutiu alebo vykĺbeniu kĺbov, zlomeninám kostí a pod.
Okrem uvedených liečivých vlastností je táto rastlina vynikajúca v boji proti zápalu žíl.
Na liečbu zápalu žíl pomocou kostihoja lekárskeho postupujte podľa pokynov:
Čerstvo nastrúhaný koreň kostihoja lekárskeho si priložte na bolestivé miesta vo forme obkladov.
To pomôže pri všetkých problémoch so žilami a cirkuláciou v cievach. Ak nemáte možnosť použiť čerstvý kostihoj, použite tinktúru kostihoja lekárskeho. Tinktúra z tejto rastliny má aj silu regenerácie tkanív a proti zápalom žíl sa táto tinktúra osvedčila aj v kombinácii s ľubovníkovým olejom. Tinktúru kostihoja možno ešte lepšie kombinovať s tinktúrou z ľubovníka bodkovaného namiesto jeho oleja.
Suroviny na kostihojovú tinktúru:
- koreň kostihoja lekárskeho
- lieh z lekárne alebo domáca pálenka
Koreň kostihoja očistíme, nakrájame ho na menšie časti a vložíme do čistej sklenenej fľašky. Následne zalejeme liehom alebo domácou pálenkou a necháme lúhovať. Už po troch dňoch tekutina začne krásne hnednúť. Podľa starých tradícií je kostihojová tinktúra tým silnejšia, čím dlhšie sa lúhovala.
Kostihoj vo svojom koreni obsahuje veľa účinných látok v podobe trieslovín, škrobu, asparagínu, alantoínu, alkaloidov a éterických olejov. V súčasnosti sa z rastliny podarilo získať aktívnu látku, pyrolizínový alkaloid, ktorý stojí za liečivými účinkami kostihoja práve pri vonkajšej liečbe zlomenín, odrenín, zle hojacich sa rán, vredov a mnohých ďalších ochoreniach pohybového ústrojenstva.
Vyrobiť si môžete aj kostihojovú masť. Aj tento postup nie je komplikovaný a samotný výsledok stojí za to.
Suroviny na tradičnú kostihojovú masť:
- koreň kostihoja lekárskeho
- bravčová masť
Koreň kostihoja poriadne očistíme a nakrájame na drobné kúsky, alebo na hrubo nastrúhame. Bravčovú masť zahrejeme, do rozohriatej masti pridáme koreň kostihoja a miešame približne 5 minút, aby sa liečivé látky začali uvoľňovať. Odstavíme z ohňa a necháme odstáť 24 hodín. Na druhý deň zmes zahrejeme, aby sme dosiahli tekutú konzistenciu. Zmes prelejeme cez sitko alebo gázu do čistých nádob a necháme zatuhnúť.
Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply