Expertka na liečbu rakoviny odhalila, ktoré potraviny znižujú riziko návratu tejto choroby…
Ľudia, ktorí chcú poraziť rakovinu, zvyčajne nevedia, ako sa majú stravovať. Ktorým jedlám by sa mali vyhýbať širokým oblúkom a čo by malo v ich jedálničku prevládať? Dr. Amy Morris, ktorá sama porazila zákernú chorobu, poskytla kľúčové výživové rady.
Doktorka Amy Morris, odborníčka v odbore onkológia, prezradila svojim sledovateľnom na Tik Tok, ktorým dvom potravinám sa vyhnúť ak máte nádor, a ktoré dve by ste mali jesť pravidelne-
Čo jesť po rakovine?
,,Som odborníčka na rekonvalescenciu rakoviny a pred šiestimi rokmi som prežila 3. štádium rakoviny. Najprv jedzte čo najviac fazule a strukovín vo všeobecnosti. Majú vysoký obsah vlákniny a môžu znížiť riziko návratu rakoviny. Ďalšie potraviny sú chudé proteíny (kuracie, morčacie, ryby), celozrnné potraviny a množstvo ovocia a zeleniny a zdravých tukov.
Akým potravinám sa vyhnúť?
Doktorka Amy Morris vo videu ďalej varovala, ktorým potravinám sa vyhnúť.
,,Prvým je alkohol. Alkohol zvyšuje riziko rakoviny alebo recidívy choroby. Ak môžete, vyhnite sa mu alebo ho aspoň obmedzte. Druhá vec sú spracované mäsá – klobása, slanina, lahôdkové mäso, to všetko je jednoznačne spojené so zvýšením rizika rakoviny, preto sa vyhýbajte alebo ich obmedzujte, ako len môžete,“ radí doktorka Amy Morris.
Čo si o tom myslíte? Napíšte nám komentár…
Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply