Celá rodina bude spokojná, keď ju prekvapíte týmto lahodným dezertom!
Ingrediencie:
- 8 vrchovatých šálok polohrubej múky
- 3 lyžice cukru
- 6 vajec
- 6 lyžíc oleja
- 6 lyžíc mlieka
- 10 kg hrozienok
- pol lyžičky prášku do pečiva
Na krém:
- 30 dkg jemného tvarohu
- 1 dl kyslej smotany
- 10 dkg masla
- 3 ČL práškového cukru
- strúhaná kôra z citróna
Poleva:
- 10 dkg čokolády
- 2-3 lyžice mlieka
Postup:
Vajcia vymiešajte s cukrom do peny, primiešajte olej a mlieko, Dobre premiešajte. Potom pridajte hrozienka a nakoniec po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Urobíme si test ihlou, či je korpus upečený. Odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť na plechu.
Tvaroh rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, maslo, práškový cukor a citrónovú kôru, Dobre vymiešame.
Hotový krém natrieme na vychladnutý koláč.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, zmiešame s mliekom. Vymiešame do hladka. Koláč polejeme čokoládovou polevou. Odložíme na noc do chladničky, na druhý deň pokrájame. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply