Znova tu máme jeseň, je to čas kedy nám dozrievajú jabĺčka v záhradách, dnes Vám prinášame tento výborný recept na šťavnatý jablkový krémeš, určite Vás nesklame. Je to výborná jesenná inšpirácia.
Suroviny:
Cesto:
- 5 vajec
- 150 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru,
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 3 lyžice vody.
Jablková náplň:
- 1 kg očistených jabĺk
- 2 balíčky vanilínového cukru
Pudingová náplň:
- 700 ml mlieka
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 100 g práškového cukru
- 40 g kryštálového cukru,
- 200 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- čokoláda nastrúhaná
Postup:
Jablká si očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom.
Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň jablkovú hmotu.
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do žĺtkovej hmoty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút, urobíme si test ihlou. Upečený korpus necháme dobre vychladnúť na plechu.
Z mlieka , kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dôkladne premiešame.
Upečený a vychladnutý koláč vyklopíme z plechu a odstránime papier na pečenie. Na jablkovú hmotu rovnomerne rozotrieme pudingový krém a zarovnáme. Šľahačku vyšľaháme do tuha a ozdobíme vrch hotového koláča, nakoniec posypeme čokoládou.
Náš tip: Koláčik je veľmi chutný ak vynecháte pudingový krém a polejete to čokoládovou polevou, vrch môžete ozdobiť šľahačkou.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply