Strukoviny – sója, cícer, šošovica, hrach a fazuľa – sú veľmi bohaté na živiny. Podľa odborníkov môže naše telo efektívne využívať viac ako polovicu živín, ktoré obsahujú.
Ženy v domácnosti spravidla robia rovnaké chyby pri varení strukovín. Stojí za to dodržiavať niektoré pravidlá a potom budú variť efektívnejšie a rýchlejšie. Keďže tieto semená sú dostatočne tvrdé v sušenej forme, niekoľko hodín pred varením je dobré ich namočiť a potom môžeme skrátiť čas varenia.
Najlepšie je namočiť ju na celú noc.
Ďalšou chybou, ktorú robia niektoré gazdinky je, že dajú strukoviny do horúcej vody, namočenú fazuľu vždy opláchnite v studenej vode a dajte variť do studenej, inak fazuľa zostane tvrdá a so silnou škrupinou, bez ohľadu na to, ako dlho ju varíte.
Na namáčanie vody zmiešajte filtrovanú vodu a prevarenú vodu v pomere polovica na polovicu.
Deň pred varením namočte fazuľu. Keď fazuľa absorbuje vodu, znova na ňu nalejte trochu studenej vody.
Voda v ktorej sa fazuľa namáčala by sa nikdy nemala nepoužívať na varenie. Týmto môžeme zabrániť tomu, aby fazuľa spôsobila nadúvanie počas konzumácie.
Sú pre Vás tieto informácie užitočné! Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply