Toto je chyba, ktorú pri varení fazule robí veľmi veľa ľudí!
Strukoviny – sója, cícer, šošovica, hrach a fazuľa – sú veľmi bohaté na živiny. Podľa odborníkov môže naše telo efektívne využívať viac ako polovicu živín, ktoré obsahujú.
Ženy v domácnosti spravidla robia rovnaké chyby pri varení strukovín. Stojí za to dodržiavať niektoré pravidlá a potom budú variť efektívnejšie a rýchlejšie. Keďže tieto semená sú dostatočne tvrdé v sušenej forme, niekoľko hodín pred varením je dobré ich namočiť a potom môžeme skrátiť čas varenia.
Najlepšie je namočiť ju na celú noc.
Ďalšou chybou, ktorú robia niektoré gazdinky je, že dajú strukoviny do horúcej vody, namočenú fazuľu vždy opláchnite v studenej vode a dajte variť do studenej, inak fazuľa zostane tvrdá a so silnou škrupinou, bez ohľadu na to, ako dlho ju varíte.
Na namáčanie vody zmiešajte filtrovanú vodu a prevarenú vodu v pomere polovica na polovicu.
Deň pred varením namočte fazuľu. Keď fazuľa absorbuje vodu, znova na ňu nalejte trochu studenej vody.
Voda v ktorej sa fazuľa namáčala by sa nikdy nemala nepoužívať na varenie. Týmto môžeme zabrániť tomu, aby fazuľa spôsobila nadúvanie počas konzumácie.
Ako pripravujete fazuľu vy? Napíšte nám komentár…
Zdieľajte tento príspevok aj s priateľmi!
Leave a Reply