Pridajte do zmesi na palacinky TÚTO ingredienciu: Budú jemnejšie a chutnejšie ako kedykoľvek predtým!

Lahodné, mäkké a šťavnaté palacinky si vyžadujú dobrý recept, teda pridanie niektorých tajných ingrediencií do už klasického receptu – múky, vajec, soli, cukru a mlieka.

Aby boli zakaždým dokonalé, treba do zmesi pridať aj trochu sódy bikarbóny.

Ingrediencie:

  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 250 ml vody
  • 200 gramov hladkej múky
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Olej na vymastenie  panvice

Príprava:

Zmiešajte všetky tekuté prísady okrem oleja, potom pridajte múku, soľ a sódu bikarbónu. Zmes dobre prešľaháme, aby nezostali žiadne hrudky. Na konci pridajte olej a všetko znova premiešajte.

Nechajte rozpáliť panvicu, naolejujte ju a pečte palacinky z oboch strán do ružova. Poukladajte ich  jednu  na druhu,  vydržia dlhšie teplé a na druhý deň budú rovnako mäkké a chutné.

Palacinky naplníme sladkou alebo slanou plnkou podľa želania.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*