Princeznine veterníčky! Dezert, ktorý poteší každú návštevu…

Ingrediencie:

NA CESTO

  • 2,5 dl vody
  • 125 g margarínu
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 4 ks väčších vajec

NA KRÉM

  • 1/2 l mlieka
  • 250 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice škrobu( Gustin, Maizena)
  • 2 baličky vanilkového cukru
  • 125 g margarínu

Ešte budeme potrebovať:

  • 3 dl smotanu na šľahanie

Postup:

Do misky nalejeme vodu, margarín, cukor a soľ a necháme zovrieť. Keď voda  zovrie, prilejeme múku a premiešame, aby sme dostali jednotnú hmotu. (neodstavujeme z ohňa, len prisypeme múku a ešte pár minút priebežne miešame, aby sa všetko spojilo) Necháme vychladnúť.

Vajcia rozšľaháme a postupne prilievame do vychladnutej múčnej zmesi a priebežne šľaháme mixérom.

Keď je hmota homogenna, pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame  kopčeky na vymastený plech  vystlaný papierom na pečenie. Nesmú byť príliš blízko seba, lebo budú rásť.


Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút, potom znížime na 180°C a pečieme podľa potreby ešte 15-20 minút.

Rúra sa počas pečenia nesmie otvárať.

Na krém rozšľaháme žĺtky a zahusťovadlo v troche studeného mlieka, zvyšok mlieka, cukor a vanilkový cukor dáme zovrieť, keď zovrie, prilejeme vyšľahanú zmes so škrobom a miešame, kým nezhustne.

Margarín vymiešame do peny. Zmiešame s vychladnutým krémom, všetko dobre vyšľaháme.

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Vychladnuté veterníky prekrojíme na polovicu, naplníme smotanou, na vrch dáme šľahačku, prikryjeme vrchnou časťou veterníka.

Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*