Ak máte radi Capuccino, tak sa pripravte, tento dezert chutí ešte lepšie!
Suroviny:
- 6 vajec
- 6 lyžíc práškového cukru
- 1 dl oleja
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- štipka soli
Krém:
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 6 dl mlieka
- 1 lyžica kakaa
- 2 baličky smotanového pudingového prášku
- 1 lyžica cappuccino prášku
Poleva:
- 150 g tmavá čokoláda
- 1 lyžica oleja
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a olejom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 20 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding, vymiešame do hladka. Krém rozdelíme na dve polovice. Jednu necháme bielu a do druhej primiešame kakao a kapucínovi prášok.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom do leskla.
Na spodok položíme upečený vychladnutý plát, na to natrieme biely krém a zarovnáme, na biely krém položíme kapucínovi krém a zarovnáme, polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply