Milujete Vy a Vaše deti kupované guľôčky Raffaello z obchodu? Ak áno, nemusíte platiť tie veľké peniaze a môžete si priamo upiecť domácu Raffaello tortu na plechu. Tento múčnik je božsky ľahký a lahodný. Nielen že vyzerá ako rozkošne zasnežený, ale rozpúšťa sa v ústach.
Uvidíte, že si tento koláč zamilujete Vy aj celá Vaša rodina. Je veľmi jednoduchý na prípravu a chuť je veľmi lahodná. Tento Raffaello koláč je geniálny a výsledok Vás milo prekvapí.
INGREDIENCIE:
6 vaječných bielkov
20 dkg kryštálového cukru
10 dkg hladkej múky
10 dkg kokosových hobliniek
Strúhaný kokos (na posypanie)
Maslo a hrubá múka (na vymazanie plechu)
KRÉM:
6 žĺtkov,
1 balenie vanilkového pudingu
4 dl mlieka
25 až 30 dkg práškového cukru
25 dkg masla
POSTUP:
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte k nemu opatrne cukor.
Múku zmiešajte s kokosom a potom pridajte sneh. Veľmi opatrne.
Na vymastený a vysypaný plech cesto vylejte.
Rúru predhrejte a plát cesta upečte pri cca 170 stupňoch. Pečieme 20 minút.
Teraz pripravte krém. Klasickým spôsobom uvarte puding podľa návodu, len s tým rozdielom, že mlieko začnete zahrievať spoločne so žĺtkami.
Potom už puding varte ďalej úplne normálne do zhustnutia.
Potom horúci puding zmiešajte s maslom.
Krém nanesieme na upečené cesto a zasypeme kokosom.
Vidličkou urobte pekné vzory. Dajte do chladničky vychladiť najlepšie cez noc.
Zdieľajte tento báječný recept na lahodný raffaello tortu aj s Vašimi priateľmi. Určite si na ňom tiež moc pochutnajú!
Leave a Reply