Na tento koláč sa vyzbrojte trpezlivosťou. Najdôležitejšia je organizácia, všetko ostatné ide ako po masle.
Ingrediencie:
Základ:
- 4 balenia Oreo sušienok
- 120 g rozpusteného masla
Sušienky zomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dobre vymiešame. Zmes natlačíme na spodok formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby okraje boli mierne vyvýšené. Odložíme do mrazničky, kým si pripravíme tvarohovú zmes.
Cheesecake:
- 750 g tvarohového krému( mascarpone, Philadelphia, …)
- 180 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 260 ml smotany na šľahanie ( alebo MilacGold)
- štipka soli
Najprv si dáme zovrieť vodu (cheesecake sa dusí v rúre), rúru zapneme na 160°C.
Vo veľkej mise vyšľaháme tvarohový krém, pridáme soľ a cukor a dobre vyšľaháme. Po jednom primiešame vajíčka, nakoniec primiešame smotanu. Dobre vymiešame. Zmes pár krát premiešame stierkou, a navrstvíme do formy na sušienkový základ, zarovnáme.
Formu s cheesecakeom vložíme do väčšej a hlbšej panvice ( do vodného kúpeľa) zalejeme horúcou vodou do polovice formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme vo vodnom kúpeli pri 160°C asi 15-30 minút.
Cheesecake by mal byť jemne zhnednutý a stúpnuť trochu nad formu. Rúru vypneme, otvoríme dvierka rúry a cheesecake necháme ešte hodinu v rúre. Po hodine cheesecake vyberieme, papier na pečenie opatrne odstránime a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Vychladnuté zľahka prikryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc. Čokoládovú penu robíme, keď je cheesecake úplne vychladnutý.
Čokoládová pena:
- 270 g tmavej čokolády
- 70 g masla
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 125 ml smotany na šľahanie
Maslo a čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, miešajte s penou, kým nebude hladká. Odstavte z ohňa a trochu vychladnite. Do ešte horúcej čokolády po jednom pridáme žĺtky a dobre premiešajte, aby sa spojili. Necháme vychladnúť.
Bielka a cukor vyšľaháme na tuhý sneh. V parnom kúpeli šľaháme, kým sneh zhustne. Necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme, ale nie príliš do tuha.
Čokoládovú zmes zľahka zmiešame so snehom, a vyšľahanou smotanou.
Krém navrstvíme na vychladnutý tvarohový cheesecake.
Odložíme do chladničky na 4-5 hodín, najlepšie cez noc.
Ganache:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g tmavej čokolády
Smotanu opatrne zahrievame, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vymiešame do leskla. Polejeme vychladnutý koláč. Ganache necháme stuhnúť 1-2 hodiny. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply