Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
- Mlieko: 200 ml
- Voda: 200 ml
- Cukor: 60 g
- Droždie: 10 g
- Vajcia: 2 kusy
- Soľ: 5 g
- Olej: 20 ml
- Hladká múka: 800 g
- Mäkké maslo: 280 g
- kondenzované karamelové mlieko: 300 g
- Vajce: 1 kus
Postup:
Príprava cesta:
V miske zmiešajte mlieko, vodu a cukor. Pridajte droždie a nechajte postáť približne 15 minút, aby droždie nabehlo.
Potom pridajte vajcia, soľ a olej, premiešajte.
Postupne pridávajte múku a vypracujte hladké, pružné cesto.
Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
Príprava plnky:
V miske vyšľahajte mäkké maslo do peny a pridajte varené kondenzované mlieko. Dobre premiešajte, aby vznikla hladká plnka.
Po vykysnutí cesto rozvaľkajte a rozotrite naň plnku. Zrolujte a dajte na plech.
Vrch potrite rozšľahaným vajcom.
Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, alebo kým povrch nie je zlatistý.
Dobrú chuť!
Leave a Reply