Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes sa s Vami chcem podeliť o skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia.
Budeme potrebovať:
- 1 bal. jemného tvarohu 250 g
- 18 maslových sušienok
- 1 lyžičku vanilkovej esencie
- 500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač
- 3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom
- Voliteľné – nadrobno nasekaná horká čokoláda
Postup:
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu.
Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch poukladáme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť.
Na porciovanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oplátky.
Zdieľajte tento skvelý recept na domácu ruskú zmrzlinu so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply