Cesto vám vydrží v chladničke aj niekoľko dní!
Recept na langoše je väčšinou v každej rodine iný, tento sa nám v poslednej dobe osvedčil. Je to veľmi jednoduché jedlo a dá sa skladovať niekoľko dní.
Ingrediencie:
- 85 dkg múky,
- 2-3 dl mlieka,
- 2 celé vajcia,
- 5 dkg droždia,
- 1 veľký pohár kefíru (330 g),
- 1,5 ČL soli.
Príprava:
V 2 dl mlieka rozmiešame droždie, suroviny prelejeme do hlbokej misy a vymiesime cesto. Nemalo by byť príliš mäkké, skôr pružné (v prípade potreby pridajte ešte trochu mlieka).
Po 1,5-2 hodinách kysnutia vytvarujeme v dlani naolejovanými rukami cesto a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji za pár minút do zlatista. Dá sa niekoľko dní skladovať v mastnom vrecúšku na dne chladničky a môže sa použiť na pečenie.
Vo videu si môžete pozrieť verziu so zemiakmi, zapnite si titulky:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply