Recept na ŠŤAVNATÉ RIZOTO z bravčového pliecka.

Rizoto by nemalo chýbať v  menu žiadnej domácej kuchyne, keďže toto jedlo svojou chuťou a kvalitou  očarí každého.  V tomto recepte je obzvlášť dôležitá harmónia mäsa a ryže, pretože tieto ingrediencie dávajú pokrmu telo i dušu.

Ingrediencie:

  • 600 g bravčové pliecko
  • 150 g tuku alebo oleja
  • 350 g ryže
  • 150 g červenej cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 paradajky
  • soľ
  • červená paprika
  • čierne korenie

Postup:

Mäso nakrájame na malé kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu speníme s polovicou tuku,  pridáme mäso,  opražíme. osolíme, premiešame a pod pokrievkou vo vlastnej šťave  dusíme do polomäkká. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vody.

Zvyšný tuk rozpustíme na panvici, pridáme ryžu a za stáleho miešania ju prehrejeme.  Pridáme k mäsu spolu so zelenou paprikou a paradajkou nakrájanou na pásiky. Premiešame.

Zalejte toľko horúcej vody alebo zeleninového vývaru, aby bola všetka ryža s mäsom zakrytá vodou. Keď voda začne vrieť prikryte  a duste v rúre, do mäkka. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*