Recept na surový šalát z červenej cvikly, ktorý lieči! Odporúčam ho každému…

Červená repa je veľmi užitočná koreňová plodina obsahujúca veľa vitamínov a minerálov. Ale aby bolo telo plne nasýtené, je lepšie používať repu v surovej forme, bez tepelnej úpravy. V tomto článku vám ukážeme ako pripraviť lahodný šalát zo surovej cvikly .

LAHODNÝ ŠALÁT ZO SUROVEJ ČERVENEJ REPY

Surová cvikla dobre odstraňuje toxíny z tela, čistí telo od solí a znižuje cholesterol. Táto plodina tiež pomáha obnoviť pečeňové bunky , posilňuje kosti a kĺby. Pravidelná konzumácia cviklových šalátov zlepší činnosť kardiovaskulárneho systému a pomôže udržať zrak v dobrej kondícii.

No a prejdime k lahodnému výberu zdravých a na prípravu nenáročných šalátov s cviklou.

1) Surový cviklový šalát s orechmi

Možno je to jeden z najbežnejších šalátov z červenej repy. A niet divu, že ho tak všetci milujú. Po prvé je pripravený v priebehu niekoľkých minút a po druhé bude skvelým zdravým doplnkom obeda či večere. Šalát môžeme podávať k tučnému mäsu, pretože repa pomáha tráviť ťažké a mastné jedlá .

INGREDIENCIE

  • 1 cvikla
  • 100 g vlašských orechov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 3 čl. l. kyslá smotana
  • petržlen podľa chuti
  • soľ, korenie podľa chuti

POSTUP

    1. Mrkvu a repu očistíme od šupky a potom nastrúhame na strúhadle.
    2. Premiešame, do vzniknutej zeleninovej zmesi roztlačíme cesnak.
    3. Orechy rozsekáme v mixéri a posypeme na repu s mrkvou.
    4. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a smotanu. Dochutíme soľou a korením. Šalát môžete tiež poliať olivovým olejom namiesto smotany. Šalát chutí lepšie, ak ho necháte lúhovať 30 minút.

2) Surový cviklový šalát so sušenými slivkami a jogurtom

Toto jedlo sa určite dá nazvať kozmetickým šalátom, pretože má pozitívny vplyv na zdravie pokožky. Faktom je, že jeho zložky normalizujú metabolické procesy v tele, čo má pozitívny vplyv na vzhľad pokožky.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Альбина (@albina.gotovit)

INGREDIENCIE

  • 1 cvikla
  • 150 g sušených sliviek
  • 100-150 g vlašských orechov
  • 150 ml jogurtu
  • 1 lyžička med

POSTUP

    1. Cviklu očistíme, rozotrieme na strúhadle. Sušené slivky zalejte na pol hodiny vriacou vodou a potom nakrájajte.
    2. Slivky kombinujeme s cviklou. Vlašské orechy tiež nasekáme, a pridáme do šalátu.
    3. Do šalátu pridajte med a jogurt. Premiešajte a vychutnávajte.

3) Šalát „Kefka“ s pomarančom

Tento šalát sa nazýva „Kefka“ – účinne čistí telo od toxínov a nasýti ho užitočnými látkami. Ak ho budete používať každý deň, zvýšite energiu a silu – telo zareaguje vďačnosťou.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Илья и Марта (@vikrutoni_blog)

INGREDIENCIE

  • 100 g repy
  • 100 g jablka
  • 80 g koreňa zeleru
  • 1 pomaranč
  • 100 g sušených sliviek
  • 100 g mrkvy
  • olivový olej
  • soľ

POSTUP

    1. Mrkvu nastrúhame na strúhadle.
    2. Zeler tiež umyte a ošúpte. Trejeme na rovnakom strúhadle ako mrkvu.
    3. Potom pridáme čerstvo nastrúhanú cviklu.
    4. Sušené slivky namočíme na 3 minúty do horúcej vody a potom vodu scedíme. Sušené slivky nakrájame na malé kúsky. Tiež potrieme a pridáme jablko.
    5. Posledným bodom je pridať plátky ošúpaného pomaranča, mandarínky alebo grapefruitu.
    6. Šalát polejte rastlinným olejom, pridajte soľ a podávajte. Namiesto masla si môžete vziať aj kyslú smotanu alebo jogurt.

Dobrú chuť!

Ak sa vám recepty zo surovej cvikly páčili, zdieľajte ich na Facebooku! Určite ich vaši priatelia ocenia…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*