Ingrediencie:
- 2 kuracie stehná
- 2 litre vody
- 20 gramov stopkového zeleru
- zrnká farebného korenia
- 1 cibuľa
- slnečnicový olej
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- soľ
- čierne korenie
- 2 bobkové listy
- 1 vajce
- 80 gramov hladkej múky
Do hrnca dáme kuracie stehna, pridáme farebné korenie, stopkový zeler, vodu a privedieme do varu.
Na panvici na oleji osmažíme do sklovina na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu osmažíme 2-3 minúty, potom pridáme pretlačený cesnak, premiešame a ešte chvíľu osmažíme.
Vývar precedíme, uvarené stehna odložíme bokom. Do vývaru dáme osmaženú mrkvovú zmes a očistené zemiaky nakrájané na kocky, varíme na miernom ohni asi 15-20 minút.
Uvarené stehna oddelíme mäso od kosti. Mäso rozdelíme na malé kúsky a dáme späť do vývaru, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni.
Vajce zmiešame so soľou, hladkou múkou a vymiešame na riedke cestíčko, do polievky hádžeme malé halušky. Varíme, kým halušky vyplávajú na povrch. Nakoniec dochutíme na jemno nakrájaným kôprom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply