Suroviny:
Cesto:
- 6 žĺtkov
- 200 g cukru
- pol dl teplej vody
- pol dl oleja
- 1 balíček prášok do pečiva
- 200g polohrubej múky
- pol dl mlieka
- 6 bielok
- štipka soli
- 2 PL kakaového prášku
Krém:
- 6 dl čerešňovej šťavy
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 5 PL cukru
- 150 g margarínu alebo maslo
- 1 pohár čerešňový kompót bez kôstok
Vrchol:
- 0,5 l smotany na šľahanie
- 2 balíčky smetafix
- strúhaná čokoláda.
Postup:
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky zmiešajte s cukrom peny, primiešajte kakaový prášok a pomaly pridajte vodu, olej, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec mlieko a opatrne primiešame tuhý sneh.
Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie, pri teplote 180°C asi 20-25 minút urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Z čerešňovej šťavy, cukru, a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Čerešne primiešame do uvareného pudingu, necháme ešte chvíľku povariť, necháme mierne vychladnúť a do ešte teplého pudingu primiešame maslo. Vlažný krém nanesieme na vychladnutý piškótový základ. Necháme úplne vychladnúť!
Zo smotany a smetafix vymiešame tuhú šľahačku. Navrstvíme ju na vychladnutý čerešňový krém. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply