Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád vajíčka, a ktorý by nezjedol nejaké vaječné jedlo aspoň raz za čas. Majú veľmi dobrú chuť, a čo je najdôležitejšie – sú zdravé a bohaté na mnohé výživné látky potrebné pre naše telo.
Červená škvrna vo vajci
Každý, kto si robieva jedla z vajíčok, sa niekedy stretne s červenou krvavou škvrnou, ktorá sa občas objaví vo vajíčku. často nevedia či je jedlá alebo by sa mala vyhodiť – aká je odpoveď?
Mnoho ľudí je presvedčených, že to nie je nič iné ako kuracie embryo. Odborníci nás informujú, že to nie je pravda.
S čím teda máme do činenia?
V skutočnosti je to zrazená kuracia krv. Zvyčajne sa vyskytuje na povrchu žĺtka. Je to výsledok trhlín v malých kapilárach vo vaječníku alebo vajíčkovode sliepky znášajúcej vajcia.
Keď je škvrna viditeľná neďaleko žĺtka, znamená to, že ku krvácaniu došlo po vaječnej bunke, ktorá sa vytrhla z folikulu, ktorý bol zase bohatý na špeciálnu tekutinu a krvné cievy.
Sliepky, ktoré znášajú vajcia s červenými škvrnami, môžu mať nedostatok vitamínov A a D, čiže potom aj vajíčka obsahujú menej týchto vitamínov. Stačí, že sú stresované…
Je takéto vajíčko jedlé?
Môžete zjesť krvnú zrazeninu – po nej sa nám nič nestane, nie sú zdraviu škodlivé, ale keď ju uvidíme, môžeme ju tiež odstrániť pred prípravou jedla.
Leave a Reply