Rozbili ste vajíčko a našli ste tam červenú škvrnu? Mali by ste vedieť, čo to v skutočnosti znamená…

Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád vajíčka, a ktorý by nezjedol nejaké vaječné jedlo aspoň raz za čas. Majú veľmi dobrú chuť, a čo je najdôležitejšie – sú zdravé a bohaté na mnohé výživné látky potrebné pre naše telo.

Červená škvrna vo vajci

Každý, kto si robieva jedla z vajíčok, sa niekedy stretne s červenou krvavou škvrnou, ktorá sa občas objaví vo vajíčku. často nevedia  či je jedlá alebo by sa mala vyhodiť – aká je odpoveď?

Mnoho ľudí je presvedčených, že to nie je nič iné ako kuracie embryo. Odborníci nás informujú, že to nie je pravda.

S čím teda máme do činenia?

V skutočnosti je to zrazená kuracia krv. Zvyčajne sa vyskytuje na povrchu žĺtka. Je to výsledok trhlín v malých kapilárach vo vaječníku alebo vajíčkovode sliepky znášajúcej vajcia.

Keď je škvrna viditeľná neďaleko žĺtka, znamená to, že ku krvácaniu došlo po vaječnej bunke, ktorá sa vytrhla z folikulu, ktorý bol zase bohatý na špeciálnu tekutinu a krvné cievy.

Sliepky, ktoré znášajú vajcia s červenými škvrnami, môžu mať nedostatok vitamínov A a D, čiže potom aj vajíčka obsahujú menej týchto vitamínov. Stačí, že sú stresované…

Je takéto vajíčko jedlé?

Môžete zjesť krvnú zrazeninu – po nej sa nám nič nestane, nie sú zdraviu škodlivé, ale keď ju uvidíme, môžeme ju tiež odstrániť pred prípravou jedla.

Ak Vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*