Rozpúšťa zrazeniny. Jedzte každý deň, aby ste sa vyhli infarktu alebo embólii!

Krvné zrazeniny predstavujú vážnu hrozbu pre zdravie a ľudia náchylní na ich tvorbu by mali venovať osobitnú pozornosť svojmu zdraviu. Zníženie rizika ovplyvňujú nielen lieky, ale aj prevencia vrátane vhodnej stravy.

Menu pre kardiovaskulárne zdravie

Tvorba krvných zrazenín môže viesť k vážnym komplikáciám. Najhoršia vec je zápcha. Ak sa však zrazenina odtrhne od žilovej steny a dostane sa do pľúc alebo mozgu, môže skončiť aj smrťou.

Pacienti bojujúci s trombózou najčastejšie užívajú antikoagulanciá, ktoré spomaľujú zrážanlivosť krvi. Na riedenie krvi sa však oplatí použiť aj prírodné metódy.

Správna strava môže mať obrovský vplyv na obehový systém a znížiť riziko vzniku krvných zrazenín. Aj keď, samozrejme, nenahradí odbornú liečbu, vášmu zdraviu určite prospeje.

Tieto produkty sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička:

Aké produkty by mali byť zahrnuté do jedálneho lístka, aby sa znížilo riziko?

1) Ako prvé si vyberte cesnak. Je skvelým doplnkom na podporu činnosti srdca a obehového systému.

Cesnak je známy svojimi vlastnosťami, ktoré pomáhajú znižovať krvný tlak a znižovať hladinu zlého LDL cholesterolu. Pri pravidelnej konzumácii znižuje riziko vzniku krvných zrazenín a srdcového infarktu.

2) Strava by mala byť bohatá aj na omega-3 kyseliny, ktoré poskytujú cennú podporu kardiovaskulárnemu systému. Tieto zdravé tuky znižujú riziko srdcových ochorení a zabraňujú tvorbe krvných zrazenín.

3) Ananás je ďalšou možnosťou ochrany obehového systému. Exotické ovocie obsahuje veľa draslíka, má antioxidačné vlastnosti a znižuje riziko zlepovania krvných doštičiek . Tiež chráni srdce a mozog pred chorobami.

4) Pokiaľ ide o korenie, oplatí sa vybrať zázvor. Pomáha znižovať viskozitu krvi, zabraňuje tvorbe krvných zrazenín a podporuje činnosť srdca.

5) Kurkuma  má podobný účinok a navyše upravuje hladinu cholesterolu v krvi.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*