Ruská bylinkárka Elena radí: ,,Tieto 3 bylinky sú darom od Boha, pretože pomáhajú liečiť celé telo.“

Ruská bylinkárka odporúča najmä tieto 3 byliny, pretože liečia celé telo…

Ruská  bylinkárka Elena Fedorovna Zaitseva tvrdí, že pred chorobami nás zachráni takzvaná burina. Prisahá na tieto tri rastliny: „Boh nám ich doslova hodil pod nohy!“ Tieto tri „buriny“ sa dajú použiť na prípravu nápoja alebo čaju a ich kombinácia prináša telu absolútne zdravie.

1) Pýr plazivý

Pýr (psia pšenica, pýr obyčajný lat. Elymus repensje) je povestná „burina“, ktorú nám Boh doslova hádže pod nohy. Nie je ani jedna záhrada bez pýru.  Neexistuje žiadna choroba, ktorú by pýr neliečil: jej použitie siaha od  oftalmológie po onkológiu.

Stačí sa pozrieť na mačky a psy, ktoré často vedia, ako jesť pýr. Pre človeka je táto burina neoceniteľná, pretože obnovuje narušený metabolizmus.

Odvar z pýru lieči cysty, močové infekcie, vyháňa obličkové a žlčníkové kamene, lieči pľúcne choroby, chronickú bronchitídu, črevné choroby, cukrovku, hypertenziu.

Koreň pýru lieči dysfunkciu vaječníkov u žien, tuberkulózu, furunkulózu.

Pri použití pýru jednoducho neexistuje rozpor. Je zdravší a chutnejší ako pšenica. Zo suchého koreňa sa dá pripraviť káva alebo kaša a tí, ktorí žili počas vojny, si chuť tejto rastliny dobre pamätajú.

2) Púpava lekárska

Púpava je tiež považovaná za burinu. Na začiatku jari sa mladé listy púpavy zbierajú , namočia sa do vody, aby sme sa zbavili horkosti, a môžeme pripraviť si z nich šalát.

Z týchto listov sa dá pripraviť  aj guláš a koreň sa dá piecť so zemiakmi.

Listy púpavy liečia anémiu, rakovinu žalúdka a pečene, artritídu, osteoporózu, zápaly lymfatických uzlín.

Ak na jeseň uvidíte púpavu, ktorá neodkvitla, vykopte koreň a vysušte ho – je to čistý poklad.

3) Lopúch

Lopúch je rastlina, ktorá pomáha bojovať s mnohými druhmi rakoviny. Pomáha liečiť cukrovku, bronchitídu, artritídu, reumu, osteoporózu, zlomeniny kostí, herniu. Lopúch pomáha liečiť aj hepatitídu C.

Lopúch pomáha pri liečbe nádorov pečene, ako aj cirhózy pečene. Pomáha znižovať cholesterol, lieči obličky, odstraňuje kamene z obličiek a žlčníka.

Koreň lopúcha zabraňuje chrípke a normalizuje teplotu. Čaj z bodliaka a lipového kvetu úspešne lieči prechladnutie a chrípku.

Suché a mleté ​​korene lopúcha sa dajú použiť na pečenie chleba a varenia kaše a z listov sa dá pripraviť lahodná polievka  alebo šalát.

Zo suchých koreňov bodliaka, púpavy a pýru sa dá pripraviť lahodná a zdravá kávová zmes.

Elena Fedorovna Zajtseva radí, aby sa korene tejto buriny zbierali skoro na jar, ale dá sa zbierať  aj na jeseň, prirodzene sa sušia, potom pomelú a použijú na varenie kaše, kávy a pečenia chleba.

Ako  pripraviť  čaj

Elena odporúča, aby ste vzali lyžicu suchej a mletej zmesi z jednej z týchto rastlín  a namočili ju do 400 ml vriacej vody. Čaj necháme 10 minút lúhovať, potom odstavíme z ohňa. Čaj nechajte dve hodiny odstáť a vypite pol šálky trikrát denne, pred každým jedlom.

Nemiešajte korene medzi sebou! Jeden týždeň pite čaj z púpavy, potom druhý týždeň čaj z pýru  a tretí týždeň pite čaj z koreňa lopúcha.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*