Rýchla MAKOVÁ GUBA s čerešňovým kompótom! Ak máte doma staršie rožky, určite vyskúšajte tento recept…

Jeden z najchutnejších koláčikov! Ak nemáte radi mak, môžete si ho urobiť aj so strúhaným kokosom! Rýchle a chutné a sýte, deti ho majú radi.

Ingrediencie

Základ:

  • 6 rožkov (môže byť až 8, tvar závisí od veľkosti),
  • 6 dl mlieka (alebo podľa potreby),
  • 100 g masla alebo margarínu,
  • 3  žĺtky,
  • 150 g cukru,
  • 200 g  mletého maku
  • kôra z 1 citróna,
  • 1 pohár vykôstkovaných čerešní.

Puding:

  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 4 dl mlieka

Na vrch:

300 ml smotanový krém Hulala alebo MillacGold

Postup:

Rožky nakrájame na kolieska, Dáme variť mlieko a maslo, keď je horúce odstavíme a pridáme cukor, mak, citrónovú kôru a žĺtky. Zmes nalejeme na nakrájané rožky a premiešame, pridáme  časť vykôstkovaných  čerešni a premiešame.

Formu na tortu  vymastíme maslom, vložíme rožkovú zmes , dobre utlačíme, vrch posypeme  zvyšnými vykôstkovanými čerešňami a pečieme: 15-20 minút pri 180°C! Necháme vychladnúť!

Krém:

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť. Vlažný puding nalejeme na základ, zarovnáme a necháme vychladnúť.

Smotanový krém vyšľaháme na tuhú šľahačku a navrstvíme na  vrch vychladnutého  koláča. Vrch posypeme mletým makom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*