Rýchle rezy z lístkového cesta! Na Veľkú noc je to ideálny zákusok…

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta

Orechové cesto:

  • 6 vajec
  • 180 g cukru
  • 150 g čokolády v prášku
  • 100 g mletých orechov

Krém:

  • 1 balíček puding vanilka bourbon premium
  • 500 ml mlieka
  • 150 g kukuričný škrob Gussnela Dolcela

Postup:

Polovicu lístkového cesta rozvaľkáme a položíme na opačnú stranu plechu tak, aby cesto prevísalo cez okraje, pretože sa pri pečení stiahne. Cesto popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút, alebo dozlatista. Necháme vychladnúť.

2. Druhú časť cesta rozvaľkáme a vložíme do formy a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

3. Žĺtky a cukor vymiešame do peny, pridáme čokoládový prášok, orechy a tuhý  sneh z bielkov.

4. Orechové cesto vylejeme na lístkové cesto na panvici  a pečieme ďalších 35 minút. Necháme vychladnúť.

5. Puding zmiešame s  Gussnel a pár lyžicami  mlieka a vymiešame do hladka. Zvyšné mlieko privedieme  do varu, pridáme cukor a vmiešame pripravený puding. Za stáleho miešania  varíme niekoľko minút do hustá, potom zmes ochlaďte.

6. Maslo vymiešame do peny a vmiešame do vychladnutého pudingu.

7. Krém nanesieme na vychladenú sušienku, zarovnáme  a prikryjeme upečeným plátom z lístkového cesta.

Koláč odložíme na noc do chladničky, na druhý deň nakrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*