Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 200 g tvaroh
- 2 vajcia
- 1 lyžicu rumu
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 1 lyžica cukru
Ešte potrebujeme:
- olej na vyprážane
- marmeláda podľa chuti
- šľahačka
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto veľmi lepí( záleží od tvarohu) kľudne pridajte ešte trochu múky. S cestom pracujeme rovnako ako s kysnutým cestom. Cesto rozvaľkáme hrúbku na 5-7 mm a vykrajujeme kolieska.
Kolieska vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatožltá. Vypražené kolieska necháme odkvapkať a ozdobíme marmeládou a šľahačkou.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
zdroj: mimibazar
Leave a Reply