Existujú všelijaké diéty, niektoré zdravé a racionálne, no niektoré sú také, do ktorých by ste sa púšťať nemali ak si nechcete poškodiť zdravie. Účelom diéty nie je len schudnúť, ale musí taktiež z tela vyplaviť toxíny, čo v konečnom dôsledku podporuje chudnutie. Ako to dosiahnuť? Kľúčom sú správne potraviny bohaté na vlákninu. Skvelým zdrojom vlákniny je práve zelenina.
V dnešnom článku vám predstavíme polievku, ktorá na chudnutie ako stvorená. Je to boršč.
Základom je tekutina
Aby sme docielili presne to, o čom píšeme, musíte sa boršč najprv naučiť variť. Teda, ten správny, ktorý vás detoxikuje a rozbehne metabolizmus na zhadzovanie. Na fantastický boršč budete potrebovať:
- 2-3 PL rastlinného oleja
- 1 cibuľu
- 1 menší zeler
- 1 mrkvu
- 1 papriku
- 1 menšiu kapustu, alebo ½ väčšej hlávky
- 1 cuketu
- 1 menšiu cviklu
- ½ šálky klíčkov
- 2-3 PL paradajkového pretlaku
- vodu
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenovú vňať podľa chuti
POSTUP:
Všetku zeleninu si umyte a cibuľu, zeler, mrkvu a cviklu očistite. Nakrájajte na tenšie plátky a nastrúhajte. Potom ju dajte osmažiť na olej a keď sa zelenina ľahko opečie, pridajte paradajkový pretlak.
Kapustu, papriku a cuketu si nakrájajte a pridajte k zelenine a všetko zalejte Vodou. Pridajte soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Keď je všetka zelenina uvarená, pomixujte ručným mixérom na krém. Dochuťte a podávajte s troškou smotany navrchu.
Teraz sa poďme pozrieť ako by mal vyzerať váš týždenný jedálniček s touto polievkou:
Deň prvý
Počas prvého dňa výdatnej borščovej diéty jedzte len ovocie, pite len vodu, kávu a čaje bez cukru a mlieka a jedzte zdravý boršč.
Deň druhý
N druhý deň jedzte okrem boršču do sýtosti aj všetku ostatnú zeleninu, okrem fazule. Na večeru si pripravte napríklad pečené zemiaky, okoreňte ich a polejte trochou roztopeného masla. Boršču môžete jesť do sýtosti.
Deň tretí
Počas tohto dňa môžete jesť okrem boršču aj všetku zeleninu a ovocie, no vynechajte zemiaky a banány.
Deň štvrtý
Štvrtý deň patrí mlieku, ktoré si môžete dopriať počas celého dňa, vrátane pridania do kávy alebo čierneho čaju. Nezabudnite na výdatný boršč a veľa ovocia a zeleniny. Mlieko počas štvrtého dňa môžete konzumovať hlavne preto, aby ste do tela dostali dostatok bielkovín.
Deň piaty
Na piaty deň si spravte pôst. Najedzte sa do sýtosti len raz do dňa, a to boršču a varenej chudej hovädziny alebo kuraciny. Ak máte pocit, že ste hladní, hoďte si do úst paradajku namiesto sladkého jabĺčka. Zasýti vás rovnako.
Deň šiesty
Opäť môžete jesť hovädzie alebo kuracie mäso, ale pozor, iba uvarené alebo dusené. Jedálny lístok doplňte o listovú zeleninu.
Deň siedmy
Na siedmy deň si už konečne môžete dopriať za tanier varenej ryže a čerstvej ovocnej šťavy, hoc aj s mliekom. Počas tohto dňa pripravujte vaše telo už na bežný režim, ktorý na ďalší deň začne. Nezabudnite sa aspoň raz do dňa najesť boršču.
Boršč je výdatná a zdravá polievka, ktorá je dostatočne hustá, aby zasýtila a zároveň dostatočne bohatá na suroviny, aby vám nechýbalo nič z vitamínov a minerálov, ktoré prijímate do tela počas bežných dní. Nezabudnite sa poctivo pripravovať, diéta z boršču nie je jednoduchá, no dá sa zvládnuť. Vaše telo sa perfektne naštartuje a chudnutie už pôjde samo od seba.
Zdroj: sovkusom.ru
Leave a Reply