Ingrediencie:
Cesto:
- 5 vajec
- 5 PL kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 4 PL olej
- 4 PL hladká múka
- 1 balíček Zlatý klas asi 2 PL
- 1,5 PL kakao
- štipka soli
Višňová náplň:
- 1 pohár odkôstkované višne aj so šťavou
- kryštálový cukor podľa chuti
- 40 g Zlatý klas
Krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g jemný tvaroh
- 100 ml smotany na šľahanie 33%
- 100 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
Krém na vrch:
- 200 g mascarpone
- 50 ml smotana na šľahanie
- 50 g cukor práškový
Na ozdobu:
- vykôstkované čerešne
- strúhaná čokoláda
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, postupne pridáme cukor a vanilkový cukor, vyšľaháme, potom pridáme po jednom žĺtka a olej. Zmiešame múku, kakao, Zlatý klas a zmes postupne zašľaháme do vaječnej zmesi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Pečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie asi 30 minút, urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.
Šťavu z višni zmiešame s cukrom a zlatým klasom a uvaríme hustý puding, nakoniec primiešame vykôstkované višne.
Mascarpóne zmiešame s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme do tuhá a zmiešame s mascarpóne, dobre vymiešame do hladka.
Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Spodný plát položíme na podnos, krém si dáme do cukrárskeho vrecka a nanesieme po okraji spodného platu, do stredu nanesieme višňovú náplň, Na vrch rovnomerne nanesieme krém, a položíme stredný plát, natrieme krémom a položíme vrchný plát, vrch aj boky natrieme na tenko zvyšným krémom a odložíme do chladničky stuhnúť.
Smotanu a cukor vyšľaháme do tuha a primiešame mascarpóne, dobre vymiešame.
Týmto krémom dostatočne natrieme vrch aj boky torty, boky a vrch torty posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme zvyšným krémom a vykôstkovanými čerešňami. Dobrú chuť!
Leave a Reply