Schwarzwaldská Torta! Lahodná torta na každú príležitosť…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL olej
  • 4 PL hladká múka
  • 1 balíček  Zlatý klas asi 2 PL
  • 1,5 PL kakao
  • štipka soli

Višňová náplň:

  • 1 pohár odkôstkované višne aj so šťavou
  • kryštálový cukor podľa chuti
  • 40 g Zlatý klas

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g jemný tvaroh 
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%
  • 100 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor

Krém na vrch:

  • 200 g mascarpone
  • 50 ml smotana na šľahanie
  • 50 g cukor práškový

Na ozdobu:

  • vykôstkované čerešne
  • strúhaná čokoláda

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, postupne pridáme cukor a vanilkový cukor, vyšľaháme, potom pridáme po jednom žĺtka a olej. Zmiešame múku, kakao, Zlatý klas a zmes postupne zašľaháme do vaječnej zmesi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Pečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie asi 30  minút, urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.

Šťavu z višni zmiešame s cukrom a zlatým klasom a uvaríme hustý puding, nakoniec primiešame vykôstkované višne.

Mascarpóne zmiešame s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľaháme do tuhá a zmiešame s mascarpóne, dobre vymiešame do hladka.

Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Spodný plát položíme na podnos, krém si dáme do cukrárskeho vrecka a nanesieme po okraji spodného platu, do stredu nanesieme višňovú náplň, Na vrch rovnomerne nanesieme krém, a položíme stredný plát, natrieme  krémom a položíme vrchný plát, vrch aj boky natrieme na tenko zvyšným krémom a odložíme do chladničky stuhnúť.

Smotanu a cukor vyšľaháme do tuha a primiešame mascarpóne, dobre vymiešame.

Týmto krémom  dostatočne natrieme vrch aj boky torty, boky a vrch torty posypeme strúhanou čokoládou, ozdobíme zvyšným krémom a vykôstkovanými čerešňami. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*