ŠIŠKY PEČENÉ V RÚRE – Jednoduchšie a zdravšie šišky, ktoré nesmú uniknúť vašej pozornosti!

Suroviny:

Cesto:

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 vajcia
  • Pol lyžičky soli
  • 70 g roztopeného masla (margarín)
  • asi 450 g múky (môže byť viac, podľa hustoty cesta)

Ešte budeme potrebovať:

  • asi 50 g masla alebo margarínu
  • práškový vanilkový cukor

Postup:

V 100 ml teplého mlieka, rozpustíme droždie, trochu cukru, štipku soli a lyžicu múky, necháme napučať.

Do misy dáme zvyšnú múku, vajcia, soľ, cukor, vlažné mlieko a roztopené maslo, pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Dobre vymiesime, cesto by sa malo odlepovať od ruky, ak je cesto riedke, môžeme pridať trochu múky. Cesto zakryjeme a necháme v teple  vykysnúť, keď zdvojnásobí svoj objem, môžeme s ním ďalej pracovať. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme šišky. Šišky uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie, ešte ich zakryjeme a necháme vykysnúť. Keď zdvojnásobia svoj objem, pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút, do škoricovohnedá.

Ešte horúce šišky natrieme roztopeným maslom a  práškovým vanilkovým cukrom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*