Sladkokyslá chrumkavá mrkva! Rýchly, chutný a ľahký recept – ideálny ako príloha.

Sladkokyslá mrkva je lahodnou prílohou, vyrobenou z čerstvej mrkvy, ktorá je skaramelizovaná na panvici s octom, hnedým cukrom, veľmi malým množstvom masla. Neodolateľná dobrota!

Je to veľmi rýchla a super jednoduchá príprava! Môžete použiť celú mrkvu na olúpanie a krájanie alebo detskú mrkvu už olúpanúVýsledok sa nemeníVyprážaná sladkokyslá mrkva je fantastická a pripravená za pár minút! Vynikajúce teplé aj studené, obe chutia výborne, môžeme použiť ako prílohu k mäsu. Vyskúšajte ich čoskoro a zamilujte sa do tohto potešenia!

Recept na sladkokyslú mrkvu

Suroviny:

  • 600 g čerstvej alebo baby mrkvy
  • 40 g jablčného octu
  • 30 g hnedého cukru
  • 30 g masla
  • 1 lyžica vody
  • 1 vetvička tymianu
  • soľ
  • čierne korenie

Ako vyrobiť sladkokyslú mrkvu

Najprv umyte, olúpte a nakrájajte mrkvu pozdĺžne na 4 – 6 častí, ak máte detskú mrkvu, nakrájajte ich na polovicu.

Najprv nasypte hnedý cukor a vodu do veľkej panvice. Roztopte na miernom ohni, miešajte drevenou lyžicou, potom pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť v poleve karamelovej farby.

Potom pridajte očistenú mrkvu.

Pridajte soľ a korenie. Varte niekoľko minút na strednom ohni za častého miešania, aby ste mrkvu rovnomerne obalili polevou.

Nakoniec pridajte ocot a nechajte ho odpariť 1 minútu bez toho, aby ste nechali tekutinu nadmerne vyschnúť, potom pridajte tymian.

Potom znížte teplotu, zakryte  a varte 30 minút za občasného miešania na  nízkej  teplote. Ak vyschnú alebo sa príliš zafarbia, môžete ich navlhčiť trochou vody (1 čajová lyžička naraz).

Po uplynutí tejto doby skontrolujte. Pozor, mrkva  sa nesmie zlomiť ani byť príliš tvrdá; Musí byť jemne chrumkavá, takže zvážte, či budete variť ďalších 10 minút.

Nakoniec pridajte ešte jednu lyžicu masla, aby ste dokončili lesklú glazúru.

Môžete ich uchovávať v chladničke 4 – 5 dní dobre uzatvorené.

Tu je vaša sladkokyslá mrkva pripravená

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*