SLÁVNA BYLINKÁRKA RADÍ: Mám 64 rokov a ešte som neužívala žiadne lieky vďaka tejto bylinke.

Slávna bylinkárka odporúča jedinú bylinku, ktorej sama vďačí za dobré zdravie…

Ak jedlo včas pochopíme ako prevenciu, ale aj  ako liek, umožníme si prežiť šťastnejší, lepší a dlhší život. To isté si myslí aj Lidija Nestorovna Surina, 40 rokov slávna sibírska biologička, fytoterapeutka a bylinkárka.

Je tiež autorkou niekoľkých veľmi obľúbených kníh o liečivých rastlinách! V roku 2008 bola Lidija vyhlásená za najlepšiu liečiteľku v krajine.

Jej rady sú obľúbené po celom svete. Tu sú niektoré vybrané, veľmi cenné pre každého z nás!

Dnes sme stále viac chorí, pretože jeme veľa dovážaných  a spracovaných potravín.

Dovážané jedlo je fajn, ale do nášho tela sa dostane maximálne 10 percent z celkového množstva jedla. Keď budete jesť veľa jedla, ktoré nepochádza z vášho podnebia, potom sa nebudete môcť prispôsobiť podmienkam miesta, kde žijete.

Je to základný prírodný zákon.  Z takéhoto jedla môžete aj ochorieť!

Ivan Hrozný povedal už v roku 1580: „Ak chceš dobyť krajinu, daj im potraviny z  iných  krajín!“ A to je to, čo si dnes robíme! Väčšina potravín, ktoré dnes jeme, sú nezdravé: sýtené nápoje, žuvačky…

Hlavnou zložkou v nich je aspartám (sladidlo), ktorý je nespočetnekrát sladší ako cukor. Čím viac tej šťavy pijete, tým viac tým viac si ho telo vyžaduje a tým viac  ho kupujete.

Biely chlieb je prázdny chlieb. Kedy sa za starých čias jedol biely chlieb? Len na sviatky. V ostatnom čase sa jedol celozrnný chlieb.

Moje odporúčanie je dávať deťom v škôlke na mesiac ovsenú kašu s domácim mliekom, ktorou im prečistíme pľúca. V druhom mesiaci im treba dať vo vode uvarený ovos, ktorým im prečistíme pečeň.

Čo jedia mnohé zvieratá na jar? Je to pýr. Niektoré to zjedia a potom zvracajú, čo znamená, že sa očistia od toxínov.

Pýr je najdôležitejšia liečivá rastlina.

Pýr obsahuje kremík a kremík zadržiava vápnik, čo znamená, že sa chránime pred artritídou, artrózou, gastritídou atď. Vezmite zväzok mladého pýru  a varte 10 minút. Vodu zlejeme a uvaríme z nej polievku. Je to skutočný liek pre starých ľudí.

Tí, ktorí majú vredy, by mali určite užívať 1 list pýru každý deň.

Každý deň konzumujte hloh, nechtík, harmanček a cesnak. Pomôže vám viac ako ktorýkoľvek syntetický vitamín.

zdroj: wikipedia

Liečivé vlastnosti pýru.

Najčastejšie sa táto rastlina používa pri problémoch so zápalovými procesmi močového mechúra, obličkových a žlčníkových kameňoch, hemoroidoch, čistení ciev.

Je výborný na reguláciu metabolizmu tukov, keďže znižuje hladinu zlého cholesterolu a triglyceridov v krvi. Dobré výsledky dáva aj ľuďom, ktorí chcú schudnúť, pretože spolu s diétou urýchľuje spaľovanie tukových zásob.

Poskytuje dobré výsledky pri problémoch s cukrovkou a pôsobí aj ako účinné  diuretikum.

Pitím len jednej šálky čaju z pýru  denne sa podporí ľahšie a rýchlejšie vylučovanie žlče, čo výrazne napomáha lepšiemu tráveniu potravy a zároveň zabraňuje usadzovaniu a tvorbe kameňov v žlčníku, zápalom kože a slizníc , zápalu žlče a pečene.

Recept na čaj z pýru

  • 2 hrste sušeného koreňa z pýru
  • 5 litrov studenej vody

Do veľkej nádoby dáme dve hrste sušeného koreňa pýru, potom zalejeme 5 litrami studenej vody, necháme mierne zovrieť, kým sa obsah vody nezníži na 3 litre.

Odstráňte z ohňa, nechajte vychladnúť, sceďte do sklenených fliaš  a odložte do chladničky,  užívajte jednu až dve šálky denne počas dňa.

Terapia takto pripraveným čajom by mala trvať minimálne 14 dní. Môžete ho  piť donekonečna, pretože nedochádza k nežiaducim účinkom.

Pýr plazivý – použitie a účinky na zdravie

  • pýr účinkuje močopudne pri piesku a kameňoch v obličkách a močovom mechúry
  • používa sa pri zápaloch prostaty
  • pri reumatizme a dne
  • prečisťuje krv
  • používa sa pri chorobách dýchacích ciest
  • pri lupienke (psoriáze)
  • na vnútorné hemoroidy
  • lieči vysoký cholesterol
  • odstraňuje opuchy

Pýr plazivý – zber

Podzemky vykopávame na jar (apríl), skôr ako sa začne rastlina rozvíjať, alebo v lete (august-september), keď nadzemná časť prestáva rásť a začína schnúť – po dozretí semien. Vykopané podzemky očistíme od pôdy a nadzemných častí, umyjeme a narežeme na 20 cm dlhé kusy. Sušíme ich pri teplote do 50 stupňov.

Poznámka:

Hoci príroda je skutočnou lekárňou, obsah tohto textu slúži len na informačné účely. Rozhodne by ste sa mali obrátiť na svojho lekára o radu ohľadom akéhokoľvek konkrétneho zdravotného problému.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*