Slávny čerešňový koláč podľa babičkinho receptu! Lahodný koláč, ktorý sa topí v ústach…

Slávny koláč, ktorý sa topí v ústach. Lahodný koláč podľa babičkinho receptu. Toto je najchutnejší koláč, aký som kedy jedla. Krémový čerešňový koláč za pár minút.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 150g  mäkkého masla
  • 120g  cukru
  • 3 vajcia
  • 280g  polohrubej  múky
  • 16g  prášku do pečiva
  • 50ml  mlieka
  • 15g  kakaa
  • 30ml  mlieka
  • 300g  zavárané višne
  • 1 pohár vykôstkované višne alebo čerešne.

Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme vajcia a vymiešame, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu rozdelíme na polovice.

Do jednej polovice pridáme kakao a 50 ml mlieka. Vymiešame.

Do druhej polovice pridáme 30 ml mlieka. Vymiešame.

Formu vystelieme papierom na pečenie. Na spodok rovnomerne rozotrieme biele cesto, zarovnáme. Na to opatrne rozotrieme kakaové cesto, zarovnáme.

Višne scedíme, a uložíme na kakaové cesto. Jemne zatlačíme do cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Krém:

  • 2 vajcia
  • 90g  cukru
  • 40g  kukuričného škrobu
  • 500ml  mlieka
  • 150g  mäkkého masla

Vajcia zmiešame s cukrom, pridáme kukuričný škrob a vymiešame do hladka, prilejeme studené mlieko, premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustý krém. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť!

Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým krémom. Dobre vymiešame.

Čokoládová poleva:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 75 g masla

Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli, vymiešame doleskla.

Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme krém, zarovnáme. Vrch polejeme čokoládovou polevou.  Koláč necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť videopostup:

 

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*