Slávny zákusok ,,Cherry Lady“! Neodolateľne dobrý recept…

Úžasné rezy s čerešňovou vrstvou, vanilkovým krémom a na vrchu rozpustená biela čokoláda so smotanou. Makovo – kokosové cesto s mandľami, naozaj luxusný zážitok.

Potrebujeme:

Cesto:

150 g mak
100 g kokos
100 g Kr. cukor
100 g mletých mandlí
8 ks bielky
4 ks žĺtky

Krém:

4 ks žĺtky
2 šálky mlieko
1 bal. vanilkový puding
2 lyžice hladká múka
1/2 šálky kr. cukor
1 lyžica citrónová šťava
2 lyžice čerešňový likér
250 g maslo

Ovocný základ:

450 g mrazenej čerešne
4 lyžice kr. cukor
2 lyžice citrónová šťava
2 lyžičky kukuričný škrob
2,5 lyžičky prášková želatína

Poleva:

100 g biela čokoláda
200 g smotana na šľahanie
1 lyžica prášková želatína
25 ml voda
25 ml citrónová šťava

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Keď je hmota tuhá a lesklá, pridáme žĺtky – stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle a jemne vareškou premiešame.
  2. Cesto navrstvíme do dvoch rovnakých plechov, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Žĺtky, cukor, pudingový prášok a hladkú múku zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a dôkladne vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. Zvyšné mlieko privedieme k varu, pridáme rozmiešanú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vymixujeme hladký krém. Na záver pridáme citrónovú šťavu a likér.
  5. Ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. V miske vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k čerešniam. Privedieme k varu a stiahneme z ohňa. Želatínu rozpustíme v 2 lyžiciach vody, pridáme do horúceho ovocia a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
  6. Na jeden upečený plát cesta navrstvíme čerešňovú hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozotrieme polevu z bielej čokolády, ktorú pripravíme nasledovne:
  7. Želatínu rozpustíme vo vode a citrónovej šťave. Keď želatína napučí, želatínu ohrejeme na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Keď je želatína rozpustené, pridáme ju k čokoláde, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli spolu so smotanou. Dôkladne premiešame a navrstvíme na koláč.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento krásny recept aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*