Ingrediencie:
Cesto
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 120 g polohrubej múky
- 2 PL vody
- 1/2 prášku do pečiva
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame vodu a nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-18 minút. Necháme vychladnúť.
Náplň:
- 200 g mleté vlašské orechy
- 150 g mleté maslové (alebo petit) sušienky
- 100 g práškový cukor
- 100 ml horúce mlieko
- šťava z jedného pomaranča
- 250 g maslo
- 4 žĺtka
- 50 g práškový cukor
- 4 bielka
- 4 polievkové lyžice cukru
- 100 g tmavej čokolády
- 2 lyžice oleja
Mleté vlašské orechy zmiešame s vriacim mliekom, Premiešame, pridáme mleté sušienky, práškový cukor a šťavu z pomaranča. Premiešame.
Vaječné žĺtka vyšľaháme a odložíme bokom.
Maslo roztopíme na panvici, odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme vyšľahane žĺtka a cukor. Vymiešame.
Za stáleho miešania pridáme ešte horúcu maslovú zmes do orechovej zmesi. Vymiešame.
Hotovú náplň rovnomerne natrieme na vychladnutý korpus.
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, vyšľaháme nad parou, kým začne hustnúť.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a olejom, vymiešame do leskla.
Sneh rovnomerne rozotrieme na orechovú náplň. Polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply