Somborské rezy! Vynikajúce sviatočné rezy…

Ingrediencie:

Cesto

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 120 g polohrubej múky
  • 2 PL vody
  • 1/2 prášku do pečiva

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame vodu a nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-18 minút. Necháme vychladnúť.

Náplň:

  • 200 g mleté vlašské orechy
  • 150 g mleté maslové (alebo petit) sušienky
  • 100 g práškový cukor
  • 100 ml horúce mlieko
  • šťava z jedného pomaranča
  • 250 g maslo
  • 4 žĺtka
  • 50 g práškový cukor
  • 4 bielka
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 lyžice oleja

Mleté vlašské orechy zmiešame s vriacim mliekom, Premiešame, pridáme mleté sušienky, práškový cukor a šťavu z pomaranča. Premiešame.

Vaječné žĺtka vyšľaháme a odložíme bokom.

Maslo roztopíme na panvici, odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme vyšľahane žĺtka a cukor. Vymiešame.

Za stáleho miešania pridáme ešte horúcu maslovú zmes do orechovej zmesi. Vymiešame.

Hotovú náplň rovnomerne natrieme na vychladnutý korpus.

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, vyšľaháme nad parou, kým začne hustnúť.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a olejom, vymiešame do leskla.

Sneh rovnomerne rozotrieme na orechovú náplň. Polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*