Srnčí chrbát (podľa starého viedenského receptu)

Ingrediencie

Na cesto:

  • 120 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 80 g zmäknutej čokolády
  • 6 vajec
  • 80 g cukru
  • 150 g mletých nelúpaných mandlí
  • 60 g strúhanky

Ďalej:

  • 1 malý pohár ríbezľového alebo brusnicového džemu

Na polevu a dekoráciu:

  • 150 g čokoládovej polevy
  • 60 g mandlí nakrájaných na tenké pásiky

Postup

Vymiešajte  maslo s práškovým cukrom do krémova, pridajte  zmäknutú čokoládu a postupne zapracujte  žĺtky jeden po druhom. Bielka vyšľahajte  na tuhý sneh s cukrom a jemne primiešajte  k predchádzajúcej zmesi. Na záver pridajte mleté mandle a strúhanku a všetko dôkladne premiešajte.

Formu na srnčí chrbát dobre vymastite  a vysypte  strúhankou. Nalejte  do nej pripravené cesto a pečte  v predhriatej rúre na 170 °C približne 45 minút.

Koláč nechajte vychladnúť a  rozrežte ho  pozdĺžne na polovicu, natrite  ho džemom a opäť spojte. Jemne pritlačte.

Roztopte  čokoládovú polevu a rovnomerne ňou polejte  celý koláč. Na záver ozdobte  mandľami. Po stuhnutí polevy nakrájajte  koláč na plátky. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*