
Ingrediencie
Na cesto:
- 120 g masla
- 50 g práškového cukru
- 80 g zmäknutej čokolády
- 6 vajec
- 80 g cukru
- 150 g mletých nelúpaných mandlí
- 60 g strúhanky
Ďalej:
- 1 malý pohár ríbezľového alebo brusnicového džemu
Na polevu a dekoráciu:
- 150 g čokoládovej polevy
- 60 g mandlí nakrájaných na tenké pásiky
Postup
Vymiešajte maslo s práškovým cukrom do krémova, pridajte zmäknutú čokoládu a postupne zapracujte žĺtky jeden po druhom. Bielka vyšľahajte na tuhý sneh s cukrom a jemne primiešajte k predchádzajúcej zmesi. Na záver pridajte mleté mandle a strúhanku a všetko dôkladne premiešajte.
Formu na srnčí chrbát dobre vymastite a vysypte strúhankou. Nalejte do nej pripravené cesto a pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 45 minút.
Koláč nechajte vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne na polovicu, natrite ho džemom a opäť spojte. Jemne pritlačte.
Roztopte čokoládovú polevu a rovnomerne ňou polejte celý koláč. Na záver ozdobte mandľami. Po stuhnutí polevy nakrájajte koláč na plátky. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply