STAROMÓDNY koláč s tvarohom a orechmi! Každý si naň pýta recept…

Recept na skvelý koláč s tvarohom  a vlašskými orechmi, jeden z tých dezertov, ktorý si zamilujete.  Má výbornú a bohatú chuť!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 320 g hladkej múky
  • ½ vrecka prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • 200 g margarínu
  • 4 žĺtky

Orechová náplň:

  • 150 g vlašských orechov
  • 80 g cukru
  • aróma rumu

Syrová náplň:

  • 4 bielka
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 g čerstvého kravského tvarohu
  • 40 g hladkej múky

Na posypanie:

  • práškový cukor

Postup:

Do veľkej misy nasypeme 320 g hladkej múky, pol vrecúška prášku do pečiva, 200 gramov cukru, všetko krátko premiešame.

Pridáme 200 gramov margarínu nakrájaného na kocky a  vymiesime drobivé cesto. Do zmesi po jednom pridávame žĺtky  a cesto zakaždým dobre vymiesime rukami. Pridajte celkom 4 žĺtky.

Zmes rozdelíme  na dve rovnaké časti a zabalíme do priehľadnej fólie. Polovicu dáme na pol hodinu do chladničky a druhú do mrazničky.

Na orechovú plnku potrebujeme 150 gramov vlašských orechov, 80 gramov cukru, ktoré zmiešame, pridáme rumovú arómu.

Na tvarohovú plnku najskôr vyšľaháme zo štyroch bielkov tuhý sneh. Potrebujeme  180 gramov cukru, z ktorého pridáme polovicu, zmes dobre premiešame a pridajte druhú polovicu cukru a  jeden vanilkový cukor a znova všetko dobre premiešame na koniec pridáme  500 gramov čerstvého tvarohu a 40 gramov polohrubej  múky, všetko dobre premiešame.

Plech vymastíme vysypeme mukou.  Po pol hodine vyberieme cesto z chladničky,  rozvaľkáme ho na veľkosť plechu.

Cesto prenesieme na plech a zarovnáme. Na cesto navrstvíme orechovú plnku a zarovnáme, navrch rovnomerne navrstvíme tvarohovú plnku a uhladíme.

Druhú polovicu cesta, vyberieme z mrazničky a  rovnomerne nastrúhame na vrch.  Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi  35 minút. Upečený koláč necháme  dobre vychladiť v chladničke,  pred podávaním posypeme  práškovým cukrom.

Tu si pozrite, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*