Staršie rožky už viac nevyhadzujem! Vždy keď mi ostanú, pripravím z nich túto neodolateľnú MAKOVÚ GUBU!

Ak vám ostali rohlíky a neviete čo s nimi, určite ich nevyhadzujte. Máme pre vás jeden výborný recept, ktorý pochádza z Maďarska, ale určite si ho osvojíte. Chutí neodolateľne.

Ingrediencie

12 rohlíkov
1000 ml mlieko
3 žltky
100 margarin
pl cukor kryštálový
bl hrozienka
1 citrónová kôra a šťava
150 mletý mak
Krém:
bl pudingový prášok vanilkový
pl cukor kryštálový
bl vanilkový cukor
400 ml mlieko
4 žĺtky
150 margarín
Pena:
4 bielky
pl cukor kryštálový

Inštrukcie

Príprava makovej guby: Do teplého mlieka vmiešame rozpustený margarín, žĺtky, cukor, hrozienka, citrónovú kôru a mak a nalejeme na nakrájané rožky. Všetko dôkladne zmiešame a necháme odstáť niekoľko minút, aby rožky nasali mlieko. Všetku hmotu natlačíme na vymastený plech a na 170- 180 stupňov Celzia pečieme asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

Príprava krému: Z pudingového prášku, mlieka, cukrov a žĺtkov uvaríme hustý puding, necháme vychladnú. Vychladnutý puding vymiešame s mäkkým margarínom.

Príprava peny: Z vaječných bielkov a cukru nad parou vymiešame tvrdý sneh.

Dokončenie: Vychladnutú makovú gubu natrieme s pudingovým krémom, potom natrieme sneh. Dáme do chladničky na niekoľko hodín a nakrájame.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

zdroj: receptekaz.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*