Ingrediencie:
Za základ:
- 2 vajcia
- 200 g cukor
- 200 ml. mlieko
- 100 ml. olej
- 200 g múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kakaa
Na náplň
- 1 l. mlieko
- 250 g cukor
- 7 lyžíc krupice
- 200 g kokos
Poleva:
- 100 g tmavá čokoláda
- 2-3 lyžice oleja
Postup:
Vajcia dobre vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, polovicu tejto zmesi vylejeme na pekáč a pečieme pri 180°C kým koláč stuhne. Keď je do polovice upečené, vyberieme z rúry, natrieme pripravenou plnkou a na vrch plnky rovnomerne rozotrieme zvyšnú polovicu základnej zmesi a vložíme späť do rúry, a koláč dopečieme. Urobíme si test ihlou.
Tmavú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom, vymiešame do hladka.
Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply