Šťavnatý koláč s jablkami a čerstvou šľahačkou!

Ingrediencie:

  • 3 jablká
  • 3 ks. vajcia
  • 100 gramov mäkkého masla
  • 150 g cukor
  • 150 g polohrubá  múky
  • 50 g  škrob Gustin
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 180 ml. čerstvá smotana

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C.

Jablká ošúpeme, nakrájame  na tenké pásiky, preložíme do misky a pridáme šťavu z polovice citróna, aby nestmavli.

Vajcia vyšľaháme s cukrom, môžeme pridať aj jeden vanilkový cukor, vyšľaháme do peny. Pridáme kúsky mäkkého masla a miešame, kým sa nespojí. Múku zmiešame s Gusrtnom a práškom do pečiva a pomaly pridáme  k rozšľahaným vajíčkam.  Čerstvú smotanu vyšľaháme do tuha. Do vaječnej zmesi pridáme pár lyžíc šľahačky a jemne vareškou premiešame. Pridáme zvyšok šľahačky a opäť jemne premiešame.

Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, jablka uložíme do cesta. Pečieme asi 30 minút. Urobíme si test ihlou, ak koláč začne príliš tmavnúť, zakryjeme vrch papierom na pečenie a dopečieme. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*