Tento koláč vás svojou chuťou a jednoduchosťou úplne ohromí!
Najšťavnatejší koláč, aký som kedy ochutnala. Rýchle, jednoduché a neodolateľná chuť. Koláč s jablkami a čokoládou týmto spôsobom vás dostane.
Ingrediencie:
Na prvú časť koláča budete potrebovať:
- 2 žĺtky
- 150 g cukru
- 150 ml oleja
- 3 lyžice džemu podľa vlastného výberu (jahodový, marhuľový)
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 300 ml mlieka
- 1 vrecko (9g) vanilkového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 vrecko (14g) prášku do pečiva
Na druhú časť koláča potrebujete:
- 4 jablká
- pol citróna
- 150 g cukru
- 2 vaječné bielka
Na ganache potrebujete:
- 150 g čokolády
- 150 ml sladkej smotany
Postup:
Prvá časť:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, džem, kakaový prášok, mlieko, vanilkový cukor, prášok do pečiva a nakoniec primiešame po častiach múku. Vymiešame do hladka.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, cesto nalejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.
Druhá časť:
Jablka očistíme a nastrúhame na hrubo, pridáme šťavu s pol citróna a premiešame. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, opatrne primiešame nastrúhané jablka, rovnomerne premiešame.
Z rúry vyberieme predpečený základ a rovnomerne na vrch rozotrieme jablkovú náplň, vrátime späť do rúry a pečieme ešte ďalších 30 minút.
Ganache:
Čokoládu zmiešame s horúcou smotanou. Smotanu vymiešame s čokoládou do hladka.
Upečený koláč polejeme ganache. Necháme stuhnúť a pokrájame. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply