Ingrediencie:
Posýpka:
- 85 g maslo
- 90 g cukor
- 125 g hrubá múka
Zmäknuté maslo, cukor a múku vymiešame na drobivú posýpku.
Cesto:
- 300 g hladká múka
- 10 g prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakao
- 100 g cukor
- 170 g maslo
- 1 polievková lyžica kyslá smotana
- 1 vajce
Zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a cukor. Pridáme maslo a vymiešame na drobivú zmes, teraz pridáme kyslú smotanu a vajce, vymiešame na tuhé cesto. Cesto rovnomerne natlačíme na spodok formy na pečenie, tak aby sme urobili aj asi 2 cm okraj. Formu odložíme do chladničky.
Tvarohová náplň:
- 1100 g smotanový krémový tvaroh ( mascarpone)
- 200 g cukor
- vanilín podľa chuti
- 5 ks vajcia
- 1 polievková lyžica škrob
- 50 g mak
- 60 g maslo
- 60 g maslo
- čučoriedky (maliny)
Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme vanilín podľa chuti a po jednom zašľaháme vajcia. Potom pridáme lyžicu škrobu. Premiešame. Krém rozdelíme na dve polovice.
Do jednej polovice krému pridáme mak, premiešame a nakoniec 60 g zmäknutého masla. Dobre premiešame.
Do druhej polovice pridáme iba 60 g zmäknutého masla. Premiešame.
Z chladničky vyberieme vychladnuté cesto vo forme. Na cesto lyžicou striedavo rozložíme makovú aj tvarohovú náplň.
Na vrch rovnomerne rozložíme maliny alebo čučoriedky a posypeme pripravenou posýpkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 60-70 minút. Koláč necháme vychladnúť! Môžeme ho osypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply