Susedka zobrala starší chlieb, obalila ho v tejto marináde, dala zapiecť a pochúťka bola hotová!

Ingrediencie:

  • 100 g zmäknutého masla pri izbovej teplote
  • 3 hlavičky bieleho cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • bochník chleba
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 200 g strúhaného tvrdého syra / parmezán/

Postup:

Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo pri izbovej teplote.

Odrežte vrcholy hlavičiek cesnaku tak, aby boli viditeľné konce každého strúčika. Na plech dáme papier na pečenie, na to položíme alobal a uložíme narezané cesnakové hlavičky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi pol hodiny.

Keď cesnak vychladne, vytlačte strúčiky zo šupky a nakrájajte ich na hrubo.

Nastrúhajte syr a nasekajte na drobno petržlenovú vňať.

Zmiešajte syr, petržlenovú vňať a cesnak s maslom.

Chlieb nakrájajte na krajce. Každý krajec chleby natrite maslovou zmesou. Uložte na plech na papier na pečenie a zapečte vo vyhriatej rúre pri 250°C asi 3-4 minúty.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*