Ingrediencie:
- 100 g zmäknutého masla pri izbovej teplote
- 3 hlavičky bieleho cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- bochník chleba
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 200 g strúhaného tvrdého syra / parmezán/
Postup:
Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo pri izbovej teplote.
Odrežte vrcholy hlavičiek cesnaku tak, aby boli viditeľné konce každého strúčika. Na plech dáme papier na pečenie, na to položíme alobal a uložíme narezané cesnakové hlavičky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi pol hodiny.
Keď cesnak vychladne, vytlačte strúčiky zo šupky a nakrájajte ich na hrubo.
Nastrúhajte syr a nasekajte na drobno petržlenovú vňať.
Zmiešajte syr, petržlenovú vňať a cesnak s maslom.
Chlieb nakrájajte na krajce. Každý krajec chleby natrite maslovou zmesou. Uložte na plech na papier na pečenie a zapečte vo vyhriatej rúre pri 250°C asi 3-4 minúty.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply