Svieži nepečený tvarohový koláč s čerešňovým kompótom! Vanilkovo-tvarohovému krému sa nedá odolať…

Kráľovná tvarohových koláčov je táto fantastická sladkosť!  Je to fantastický chuťový zážitok a je lákavý aj pre oči.

Prísady:

Základ:

  • 300 g  maslových  sušienok
  • 100 g  masla
  • 3 lyžice šľahačky

Krém:

  • 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
  • 4 PL cukru
  • 4 dl mlieka
  • 500 g  tvarohu
  • 1 vanilková tyčinka
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 dl smotany na šľahanie
  • strúhaná kôra z polovice citróna

Ešte budeme potrebovať:

  • 200 g  čerešňového kompótu
  • 2 baličky tortové želé s čerešňovou príchuťou
  • 1 dl čerešňovej šťavy
  • 1 PL práškového cukru

Postup:

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom a 3 PL vyšľahanej šľahačky, dobre vymiešame, keď sa zmes spojí natlačíme ju na spodok formy na pečenie.

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha a zmiešame s tvarohom, pridáme vnútro vanilkovej tyčinky, práškovým cukrom a strúhanou citrónovou kôrou. Tvarohovú zmes zmiešame s vychladeným pudingom, dobre premiešame. Krém navrstvíme na sušienkový základ a zarovnáme.

Čerešňový kompót bez kôstok  scedíme, necháme dobre odkvapkať, a uložíme na tvarohový krém.

Tortové želé pripravíme podľa návodu, časť vody nahradíme čerešňovou šťavou. Želé necháme mierne vychladiť, keď začne tuhnúť, vylejeme na uložené čerešne. Koláč odložíme na 3-4 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*