Koláč Červená čiapočka je ľahký, nadýchaný a krémový. Ľahko sa pripravuje a je ideálny na každodenné použitie, ako aj na rôzne oslavy a sviatky. Na tanieri vyzerá krásne a veľmi ľahko sa krája.
Prísady na piškótový koláč:
- 4 vajcia
- 3/4 šálky cukru, prísady odmerané pomocou 250 ml pohára
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice vody
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 šálka múky
Ďalej budete potrebovať:
- 600 ml 30% krému
- 4 čajové lyžičky želatíny
- 2-3 vrchovaté polievkové lyžice práškového cukru alebo viac v závislosti od vašich preferencií
- 2 višňové želé
- 2 poháre čerešňového džemu, každý 410 gramov
Postup:
Upečte piškótový koláč, vyšľahajte bielky na tuhý sneh, pridajte cukor, žĺtky a vodu a stále miešajte. Vypnite mixér, pridajte múku s práškom do pečiva a kakaom, jemne premiešajte a nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie s rozmermi 36×24 cm a pečte pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Keď piškótový koláč vychladne, vyberte ho z formy, odlepte papier a vložte ho späť do formy aj s papierom.
Čerešňový džem dajte do hrnca a za stáleho miešania priveďte do varu. Stiahnite z plynu a prilejte višňové želé. Premiešajte, aby sa želé rozpustilo a nechajte ho vychladnúť.
Dobre vychladenú 30 % smotanu nalejte do veľkej misy, pridajte práškový cukor a šľahajte do tuha,
Medzitým nalejte želatínu do pohára a zalejte ju asi 1/3 šálky studenej vody. Premiešajte a odložte, aby stuhla.
Keď je smotana vyšľahaná, zohrejte želatínu na niekoľko sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby bola tekutá. Dávajte pozor, aby sa nerozvarila. Do rozpustenej želatíny pridajte lyžicu šľahačky, intenzívne premiešajte, nalejte do krému a krátko premiešajte,(Ak chcete, môžete piškótu vopred mierne namočiť :)), dajte ju do chladničky, aby krémová zmes stuhla. Na stuhnutú krémovú zmes natrite stuhnutý džem so želé.
Koláč dajte na noc do chladničky, aby stuhol.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply