Svieži zákusok Červená karkuľka! Ak nemáte radi presladené koláče, tento recept je správna voľba…

Koláč Červená čiapočka je ľahký, nadýchaný a krémový. Ľahko sa pripravuje a je ideálny na každodenné použitie, ako aj na rôzne oslavy a sviatky. Na tanieri vyzerá krásne a veľmi ľahko sa krája.

Prísady na piškótový koláč:

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky cukru, prísady odmerané pomocou 250 ml pohára
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice vody
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 šálka múky

Ďalej budete potrebovať:

  • 600 ml 30% krému
  • 4 čajové lyžičky želatíny
  • 2-3 vrchovaté polievkové lyžice práškového cukru alebo viac v závislosti od vašich preferencií
  • 2 višňové želé
  • 2 poháre čerešňového džemu, každý 410 gramov

Postup:

Upečte piškótový koláč, vyšľahajte bielky na tuhý sneh, pridajte cukor, žĺtky a vodu a stále miešajte. Vypnite mixér, pridajte múku s práškom do pečiva a kakaom, jemne premiešajte a nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie s rozmermi 36×24 cm a pečte pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Keď piškótový koláč vychladne, vyberte ho z formy, odlepte papier a vložte ho späť do formy aj s papierom.

Čerešňový džem dajte do hrnca a za stáleho miešania priveďte do varu. Stiahnite z plynu a prilejte višňové želé. Premiešajte, aby sa želé rozpustilo a nechajte ho vychladnúť.

Dobre vychladenú 30 % smotanu nalejte do veľkej misy, pridajte práškový cukor a šľahajte do tuha,

Medzitým nalejte želatínu do pohára a zalejte ju asi 1/3 šálky studenej vody. Premiešajte a odložte, aby stuhla.

Keď je smotana vyšľahaná, zohrejte želatínu na niekoľko sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby bola tekutá. Dávajte pozor, aby sa nerozvarila. Do rozpustenej želatíny pridajte lyžicu šľahačky, intenzívne premiešajte, nalejte do krému a krátko premiešajte,(Ak chcete, môžete piškótu vopred mierne namočiť :)), dajte ju do chladničky, aby krémová zmes stuhla. Na stuhnutú krémovú zmes natrite stuhnutý džem so želé.

Koláč dajte na noc do chladničky, aby stuhol.

DOBRÚ CHUŤ!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*